Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Украйна започна свое военно учение „Виелица“

[post-views]
Украйна започна свое военно учение „Виелица“

Едновременно с началото на мащабното руско-беларуско учение „Съюзна решимост“ украинските въоръжени сили започнаха свое военно учение – „Виелица“, което ще продължи, също както и това в Беларус, до 20 февруари.

Властите в Киев не съобщават числеността на военните, които участват във „Виелица“, но посочиха, че ще бъдат използвани получените от Турция бойни дронове „Байрактар“, американските преносими противотанкови ракетни комплекси „Джавлин“, както и европейски преносими установки за управляеми противотанкови ракети.

Днес литовската премиерка Ингрида Симоните съобщи, че нейната страна ще достави на Украйна и ракети „Стингър“ за поразяване на ниско летящи самолети и хеликоптери на противника.

Министерството на отбраната в Киев междувременно обвини Русия, че със струпаните от нея за отделно учение бойни кораби в Черно море на практика блокира украинското корабоплаване и износа на стоки по море.

Затова министърът – Олексий Резников призова Русия да бъде санкционирана със забрана нейни кораби да бъдат допускани до чуждестранни пристанища.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани