Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

В авиобаза Граф Игнатиево се предислоцираха 4 самолета от ВВС на Испания за изпълнение на съвместни задачи по охраната на въздушното пространство

[post-views]
Започва модернизация на пистата на авиобаза Граф Игнатиево

Четири самолета Eurofighter EF-2000 Typhoon II от Военновъздушните сили на Кралство Испания се приземиха днес, 11 февруари, в авиобаза Граф Игнатиево. До 31 март 2022 г. 130 испански военнослужещи ще изпълняват задачи по усилена охрана на въздушното пространство (Air Policing) съвместно с колегите си от българските Военновъздушни сили.

При изпълнение на съвместните задачи по Air Policing българските дежурни изтребители ще се използват приоритетно. Мисията е в изпълнение на мерките за гарантиране на сигурността на страните-членки от Източния фланг на НАТО и ще се изпълнява по плановете и процедурите на Интегрираната система на Алианса за противовъздушна и противоракетна отбрана (NATINAMDS/).

В авиобаза Граф Игнатиево се предислоцираха 4 самолета от ВВС на Испания за изпълнение на съвместни задачи по охраната на въздушното пространство

Охраната на въздушното пространство на НАТО е мирновременна колективна отбранителна мисия. Нейното предназначение е да гарантира целостта и сигурността на въздушното пространство на съюзниците от Алианса.

Предвижда се на 17 февруари 2022 г. в авиобаза Граф Игнатиево да бъде организиран ден за медии.

Източник: mod.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани