Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Киберотбраната ни достига пълни способности до 2026 г.

[post-views]
Киберотбраната ни достига пълни способности до 2026 г.

Командването за комуникационно-информационна поддръжка (КИПКО) и киберотбрана проведе анализ на състоянието и подготовката през 2021 г. На събитието присъстваха заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков и директорът на дирекция КИС бригаден генерал Емил Шошев. Анализът беше представен от началника на щаба на Командване КИПКО полковник Георги Георгиев.
През миналата година приоритети в подготовката на КИПКО бяха провеждането на подготовка за поддържане на бойната и мобилизационната готовност, съвместни учения, подготовки и тренировки на щабовете и формированията, участие в международни учения, тренировки и подготовки по киберотбрана, както и усъвършенстване на подготовката за изграждане на нови способности за КИП и киберотбрана.
Заместник-командирът на Командване КИПКО полковник Людмил Стоянов отчете успешна година, в която планираните мероприятия и задачи са изпълнени независимо от предизвикателствата и организационно-щатните промени.
В своето обръщение към участниците в анализа генерал-лейтенант Цанко Стойков каза, че благодарение на усилията и професионализма на целия личен състав КИПКО е започнало своята дейност безпроблемно и гладко. Той изрази и своята увереност, че Командване КИПКО ще достигане пълни оперативни способности до 2026 г.
Окомплектоването с личен състав в Командване КИПКО е едно от най-добрите във Въоръжените сили, отбеляза още заместник-началникът на отбраната. (БА)

Най-ново

Единична публикация

Избрани