Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Най-новата книга на Никола Даскалов е на пазара

[post-views]
Най-новата книга на Никола Даскалов е  на пазара

Автор: Недялко СТОЙЧЕВ
Издателство „Изток–Запад” издаде най-новата книга на Никола Даскалов „Огнестрелни оръжия за спорт, лов и отбрана”. В нея освен основния текст на автора има и много илюстрации. Това е петата поред книга за оръжията на Даскалов.
Авторът споделя: „Това беше най-трудната за писане книга. Обикновено книгите за оръжия са като учебници. Опитах се да направя книгата като разговор с приятел, да поговорим за това, което би трябвало да знаем за оръжието. Първата част съдържа историята на огнестрелното оръжие. Втората част има определена практическа насоченост: съобразно информацията се дава възможност на читателя сам да реши личния си проблем – какъв точно вид оръжие да си закупи”.
Никола Даскалов е роден на 8 септември 1934 г. Баща му е бил областен директор на Пловдив, разстрелян е през 1945 г. В началото на 1953 г., едва навършил 18 г., Никола Даскалов е въдворен в Белене, където прекарва 8 месеца. Десетилетия по-късно става заместник-министър на отбраната в периода юни–декември 1992 г. в правителството на Ф. Димитров и секретар на Столична голяма община.
Завършил е история в СУ „Св. Климент Охридски“ с дипломна работа на тема „Въоръжението на българите през Средновековието – VII–XIV век“. Автор е на книгите „Технологични и художествени особености на оръжейното производство в България през Възраждането“, „Огън в ръката“, Weaponry of the past, „Ръчното огнестрелно оръжие – илюстрирана история“ и версия на английски език, „Да се научим да стреляме точно“, „Славното време”, „Няма оазиси в червената пустиня” и др. Почетен председател на Стрелкови клуб „Левски“.

Най-ново

Единична публикация

Избрани