Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Нов командир на формирование от ЗРБ

[post-views]

Нов командир има от 6 февруари в. ф. 36150 – Стара Загора, от състава на Зенитно-ракетната база (ЗРБ). Със заповед на командира на Военновъздушните сили (ВВС) досегашният заместник-командир на формированието майор Владимир Димитров беше повишен в звание „подполковник“, освободен от досега заеманата длъжност и назначен за негов командир.
Церемонията по сдаване и приемане на длъжността ‘командир’ се състоя в присъствието на командира на ВВС генерал-майор Димитър Петров, който връчи новите офицерски пагони на подполковник Димитров. На нея присъства и командирът на ЗРБ полковник Димо Илиев.
Досегашният командир подполковник Стефан Георгиев сдаде длъжността и се отдава на заслужен отдих след 32 години служба в Зенитно-ракетни войски (ЗРВ) от състава на ВВС и ПВО на Сухопътни войски. Приемникът му подполковник Владимир Димитров е започнал службата си през 1996 г., а от 2001 г. е в състава на ЗРВ на ВВС. Завършил е ВА „Г. С. Раковски”.
За отличната служба на Родината подполковник Георгиев е награден от министъра на отбраната с грамота и почетен знак „Свети Георги” – трета степен, които му бяха връчени от генерал-майор Димитър Петров. От името на ВВС генерал-майор Петров го удостои с награден плакет и заяви, че за него е било чест да служи с такъв доблестен, отдаден и сърцат офицер.
„Благодаря на подполковник Георгиев за ярката командирска следа, която оставя в летописа на ЗРВ. Той посвети сърце и душа на войските и подчинения му личен състав. Затова му желая да се радва на много здраве и добруване в живота извън армията, а на подполковник Димитров да почерпи от неговия опит и да го надгради”, каза полковник Димо Илиев. На свой ред подполковник Стефан Георгиев благодари на присъстващите за съвместната работа, взаимното разбиране и уважението. (БА)

Най-ново

Виж още

Избрани