Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Джо Байдън: Заплахата от руска инвазия в Украйна е „много висока“

[post-views]
Талибаните трябва да решат дали искат  да бъдат признати от международната общност, заяви Байдън

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви в четвъртък, че заплахата от руска инвазия в Украйна е „много висока“, но врата за дипломатическо решение остава отворена, предаде Ройтерс.

Според него съществува „висок риск“ от руска инвазия в Украйна през следващите няколко дни, след като Русия изгони заместник-ръководителя на мисията на САЩ Барт Горман.

Говорейки пред репортери, докато напуска Белия дом, Байдън каза, че „всички индикации, които имаме, е, че те са готови да влязат в Украйна“, като добави, че той няма план да проведе разговор с руския президент Владимир Путин.

Запитан колко голяма е заплахата от руска инвазия в момента, Байдън каза: „Много е висока“.

Той също така каза, че Русия не е преместила силите си от украинската граница и Съединените щати имат основание да смятат, че Русия е участвала в операция под „фалшив флаг“, която Москва ще използва, за да оправдае една инвазия.

Байдън обаче посочи, че дипломатическото решение остава възможно, поради което е помолил държавния секретар Антъни Блинкън да отиде на срещата на Съвета за сигурност на ООН, където по-късно днес да направи изявление.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани