Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ягодата на Ариел, вписана в Книгата на Гинес, е с обиколка 34 см

[post-views]
Ягодата на Ариел, вписана в Книгата на Гинес, е с обиколка 34 см

Ягодата на Ариел, вписана в Книгата на Гинес, е с обиколка 34 см

Израелският фермер Цачи Ариел показа своята гигантска ягода, която е нов световен рекордьор и е вписана в Книгата на Гинес.

Признатата за най-тежка ягода в света е с тегло 289 грама и е отгледана в градина край Мошав Кадима-Зоран, близо до град Нетания в Израел.

Плодът е с дължина 18 сантиметра, дебелина 4 сантиметра, а обиколката му е направо огромна – 34 сантиметра, пише „Times of Israel“.

Ягодата е от сорта „Илан“, известен с това, че дава едри плодове.

Семейство Ариел всъщност са отгледали тази година четири ягоди с гигантски размери, но само една от тях е надминала предишния рекордьор с тегло 250 грама, който беше претеглен във Фукуока, Япония, на 28 януари 2015 година, допълва БГНЕС.

Семейство Ариел открили плода-рекордьор в петък и след като проверили в Книгата на рекордите на Гинес, установили, че имат нов претендент за титлата най-едра ягода.

В събота вечерта те подали заявление в уебсайта на Гинес, а на следващия ден довели нотариус, който да стане свидетел на официалното претегляне, преди плодът да започне да губи влага и да намалява размерите си.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани