Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Германия оправда отказа си да изпрати оръжия на Украйна с ВСВ

[post-views]
Германия е готова да подсили отбраната на балтийските страни като част от силите на НАТО

Германският външен министър Аналена Бербок защити решението на страната си да не изпраща оръжия на Украйна, за да отблъсне евентуална руска инвазия, съобщава „Ройтерс“.

По нейни думи миналото на Германия от Втората световна война показва, че тя е длъжна да търси други начини за осигуряване на мир.

Изявлението си Бербок направи по време на конференцията по сигурността в Мюнхен с американския си колега Антони Блинкън. Той от своя страна се съгласи, че западните сили работят по допълващ се, координиран начин.

Това е нашата сила – ние сме заедно, но използваме различните си роли на подкрепа, с нашата различна история, изтъкна Бербок.

Кметът на Киев Виталий Кличко, който седеше в публиката по време на събитието, обаче контрира германския министър, заявявайки, че в момента Украйна се нуждае от Германия, за да й достави „отбранително оръжие“.

Припомняме, до момента Германия отказва да достави оръжия на Украйна. Същевременно обаче Берлин е под сериозен натиск от свои партньори от ЕС, особено Полша, балтийските държави и САЩ, които настояват за отправяне на „ясни сигнали“ към Москва. Някои украински представители открито обвиниха Германия, че е „предала приятелите си“.

Източник: news.bg   

Най-ново

Единична публикация

Избрани