Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

9 българи са в неизвестност след пожара, избухнал на ферибот в Йонийско море

[post-views]
9 българи са в неизвестност след пожара, избухнал на ферибот в Йонийско море

От Министерството на външните работи съобщиха за БНР, че 9 българи са в неизвестност след пожара, който избухна на ферибот, плаващ под италиански флаг в Йонийско море, близо до остров Корфу. На борда е имало 127 български граждани от общо 239 пътници.

Посолството ни в Атина е създало кризисен щаб, българският консул от Солун вече е пристигнал на Корфу, където са евакуирани спасените пътници и екипаж.

До момента не се съобщава за пострадали българи. Не е ясна националността на пострадалите. Стана ясно, че пловдивски шофьор е сред блокираните в горящия ферибот до Корфу.

Според съобщението от гръцките власти се издирват още пътници на запалилия се ферибот, които са в неизвестност. Няма потвърдена информация дали сред тях има българи.

Спасителна операция се опитва да извади от гаража на кораба българина, който е информирал властите за местонахождението си, предава кореспондентът на БНР в Гърция.

Целият кораб гори, няма незасегната част, съобщават пристанищните власти на южната ни съседка. По официална информация от Министерството на търговския флот 11 са пасажерите в неизвестност и двама, сред които и един българин, са в гаража на кораба.

В момента отново се провежда спасителна операция по въздух с хеликоптер, за да извадят от гаража двамата пътници.

От гръцка страна няма официална информация, че сред издирваните има български граждани. Местни медии съобщават и за изчезнала жена с българско име и с гръцко гражданство.

Водолази издирват хора във водите на Йонийско море. Два кораба на пожарната продължават с опитите да загасят огъня. Три хеликоптера кръжат над мястото на инцидента и са в готовност да се включат в спасителната операция.

Евакуираните пасажери се намират на остров Корфу. Десет от тях са настанени в болница за профилактичен преглед  без опасност за живота.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани