Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Социалната мрежа на Тръмп заработи, но с технически проблеми

[post-views]
Социалната мрежа на Тръмп заработи, но с технически проблеми

Новата социалната мрежа на бившия президент на САЩ, републиканеца Доналд Тръмп, наречена Truth Social (Социална истина) бе задействана прогресивно, но това бе белязано и от технически проблеми, отбелязват световните агенции.

Мрежата е под форма на мобилно приложение, което трябва да заработи изцяло до края на март, тоест повече от година след изключването на бившия президент от големите социални платформи. Веднага приложението се изкачи начело в списъка на най-сваляните безплатни приложения в онлайн магазина за приложения на Епъл в САЩ. Но няколко часа след пускане в действие на приложението много потребители казаха, че не могат да получат достъп до него, за да го свалят. На екраните им се появявало съобщение: „Заради огромния интерес и търсене, вие сте поставени в списък на чакащи. Ние ви обичаме и вие не сте просто бройка за нас“. Други потребители, които си бяха поръчали предварително приложението, не успяха да финализират регистрирането на данните си и получиха съобщение за грешка във финалния етап. Но приближени на Тръмп, които имаха достъп до тестовата версия на приложението преди официалното му пускане, нямаха подобни проблеми.

Тръмп представя социалната си мрежа като алтернатива на Фейсбук, Туитър и Ютюб, от които бе прокуден след шурма на Капитолия на 6 януари 2021 г. Той бе обвинен, че е подтикнал тогава привържениците си към това насилие.
Новото приложение имаше премиера не случайно вчера, на 21 февруари, когато в САЩ е празничен ден в чест на американските президенти.

Източник: БТА

Най-ново

Единична публикация

Избрани