Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Вертолети от Сухопътните войски на САЩ в Европа изпълняват полети над нашата страна при предислоциране от Гърция към Румъния

[post-views]
Американските сухопътни сили разпоредиха през май за 24 часа всички техни летателни апарати да останат по базите си след инциденти с четири хеликоптера

Вертолети от Сухопътните войски на САЩ в Европа тази седмица изпълняват полети над нашата страна при предислоциране от Гърция към Румъния.

На 22 февруари пет вертолета от състава на Сухопътните войски на САЩ в Европа при изпълнение на планиран полет от Гърция към Румъния кацат на летища София-Запад. Днес, 23 февруари, след зареждане вертолетите са излетели от летище София към Румъния и около 15.00 ч. са напуснали въздушното пространство на страната. Вертолетите са тип „Apache“ и „Blackhawk“.

В съответствие с предварителен полетен план днес, 23 февруари, пет вертолета от състава на Сухопътните войски на САЩ в Европа – 2 „Blackhawk“ и 3 „Apache“, също ще изпълнят полет във въздушното пространство на нашата страна от Гърция към Румъния.

Полетите са във връзка с ротация на сили и средства от състава на Въоръжените сили на САЩ.

Източник: mod.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани