Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Премиерът Кирил Петков: Правителството остро осъжда агресията от Русия към Украйна

[post-views]
Премиерът Кирил Петков: Правителството остро осъжда агресията от Русия към Украйна

Българското правителство остро осъжда агресията от Руската федерация към Украйна, заяви премиерът Кирил Петков след закрито заседание на Министерския съвет на тема: Ситуацията в Украйна. Това съобщи пресслужбата на Министерския съвет.

Военната агресия не беше провокирана от Украйна. За нас е недопустимо да има враждебни действия в такъв сериозен мащаб в Европа в XXI век, подчерта Кирил Петков. Планирано беше министър-председателят да участва по-късно вчера на извънреден Европейски съвет в Брюксел, където се предвиждаше лидерите на страните членки да приемат обща реакция и по-широки санкции спрямо Русия. България ще говори в един глас с всички партньори в ЕС и НАТО, нашето единството е нашата сила, подчерта Кирил Петков.

В този момент няма заплаха за България, но въпреки това българското правителство е изготвило план за действие за осигуряване на енергийна сигурност, киберсигурност, преглед на запасите и други мерки. Българските граждани могат да са спокойни, че работим много оперативно, заяви министър-председателят. В момента се откриват три пункта, през които ще могат да се евакуират български граждани от Украйна. Българското правителство е осигурило наземен транспорт и ясни процедури за бързо транспортиране на желаещи българи и украинци към страната, се казва още в съобщението.

Най-ново

Единична публикация

Избрани