Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Раздадоха Наградите на гилдията на актьорите

[post-views]

Уил Смит спечели наградата за най-добър актьор за ролята си в „Методът Уилямс“

Филмът „CODA: Дете на глухи родители“ триумфира на наградите на американската Гилдия на актьорите, която раздаде 28-ите си годишни отличия в Санта Моника, предадоха световните информационни агенции.

Призът за най-добра актриса взе Джесика Частейн за „Очите на Тами Фей“, която беше номинирана за отличието в конкуренция с Лейди Гага за „Домът на Гучи“, Оливия Колман за „Непознатата дъщеря“, Дженифър Хъдсън за „Респект“ и Никол Кидман за „Да бъдеш Рикардо“.

Уил Смит пък спечели наградата  за най-добър актьор за ролята си в „Методът Уилямс“.

В категорията за най-добра актриса в поддържаща роля Гилдията на актьорите отличи Ариана ДеБоуз за участието й в „Уестсайдска история“.

В телевизионните категории поредицата „Наследници“ спечели приза за най-добър актьорски състав в драматичен сериал.

Южнокорейските актьори Джун Хо-йон и Ли Джун-дже бяха отличени за „Игра на калмари“ съответно за най-добра актриса и най-добър актьор в телевизионен драматичен сериал. За първи път участници в продукция, която не е англоезична, получават тези отличия.

Гилдията на актьорите връчи наградата си за най-добър актьорски състав в телевизионен комедиен сериал на „Тед Ласо“.

Най-добра актриса в телевизионен комедиен сериал стана Джийн Смарт за „Хитрини“, а колегата й Джейсън Съдейкис от „Тед Ласо“ спечели отличието в категорията за най-добър актьор в комедиен сериал.

Носителката на наградата за най-добра актриса в телевизионен филм или минисериал стана Кейт Уинслет за участието си в „Мер от Ийсттаун“. Отличието за най-добър актьор в телевизионен филм или минисериал взе Майкъл Кийтън за ролята си в „Абстиненция“.

Наградите на актьорската гилдия се смятат за важен индикатор за успех на „Оскар“-ите, тъй като нейните членове са най-голямата група в Академията за кинематографично изкуство и наука. Те ще бъдат връчени на 27 март.

Хелън Мирън пък беше почетена  за цялостно творчество от  американската Гилдия на актьорите. Наградата й връчи Кейт Уинслет. Британската сценична и филмова актриса, която е на 76 години, има петдесетгодишна кариера и се е превъплъщавала в роли от приятелка на гангстер до кралица Елизабет Втора.

Някои актьори, позовавайки се на правилата за карантина, свързани с производствените графици, участваха виртуално в церемонията – включително и Джейсън Съдейкис от „Тед Ласо“, спечелил отличието в категорията за най-добър актьор в комедиен сериал. 

Актьорът от поредицата „Йелоустоун“ Фори Джей Смит пък заяви, че няма да присъства на шоуто, тъй като не е ваксиниран срещу Ковид-19.

Войната в Украйна не остана незабелязана по време на церемонията в Санта Моника, отбелязва Ройтерс. Актьорът Лесли Одом младши обяви, че изпраща „нашите мисли, молитви и надежди за предстоящ мир“. Подобни изказвания често се чуваха от сцената.

Източник: nova.bg

Най-ново

Виж още

Избрани