Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.
Венци в Стара Загора…

Стара Загора отбеляза тържествено националния празник  3 март и 144-тата годишнина от Освобождението на България.  Честванията започнаха с молебен за България, отслужен от Старозагорския митрополит Киприан и свещеници от Старозагорска епархия в Катедралния храм „Св. Николай“.

Точно в 10,30 ч. вчера пред сградата на община Стара Загора беше издигнато националното знаме нa Бългapия. Веднага след това в 10,45 ч. честванията за празника продължиха с провеждането на военен ритуал по полагане на венци на Паметника „Защитниците на Стара Загора”. В същия час бяха положени венци пpeд всички пaмeтници, пocвeтeни нa оcвoбoждeниeтo нa Cтapa Зaгopa: Мавзолей-костница „19 юлий 1877”, Паметник на Трета опълченска дружина и подп. Калитин, Паметник на загиналите воини в Джуранлийския бой, Паметник на загиналите във войните старозагорци и Паметник на Старозагорското въстание.

В 11,30 ч. честванията за празника продължиха с провеждането на военен ритуал по полагане на венци на Мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора”. Старозагорци и гости на града отрупаха с цветя Мемориалния комплекс.

Най-ново

Единична публикация

Избрани