Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Президентът: Да отстояваме българския интерес

[post-views]
Президентската двойка Радев-Йотова встъпва в длъжност за втори мандат

От парламентарната трибуна чухме и аргументите, и критиките за освобождаването на министъра на отбраната. Отговорността за това решение е изцяло в сферата на правителството, на управляващата коалиция и на българския парламент. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в отговор на въпрос.

Държавният глава открои приноса на бившия министър на отбраната Стефан Янев като министър-председател в трудни за България времена и добави, че е очаквал повече от Стефан Янев като министър на отбраната.

Политиката в сферата на отбраната независимо от името на министъра трябва да отстоява българския интерес и да води до реални резултати, заяви още Румен Радев. Президентът посочи, че има много добро мнение за новия министър на отбраната Драгомир Заков и неговата работа като постоянен представител на България в мисията към НАТО. Братоубийствената война в Украйна, която продължава да погубва хора и води до огромни разрушения и страдание, заслужава санкция, посочи още президентът и добави, че цяла Европа и светът са се обединили около това.

Най-ново

Единична публикация

Избрани