Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ивайло Иванов спечели златен медал на Европейската купа по джудо в Прага

[post-views]
Ивайло Иванов спечели златен медал на Европейската купа по джудо в Прага

Ивайло Иванов спечели златен медал на Европейската купа по джудо в Прага

Най-добрият ни състезател по джудо Ивайло Иванов спечели златен медал в категория до 90 кг. на европейската купа в Прага (Чехия). Националът ни триумфира във финала срещу словака Петер Зилка .От тази година Иванов се състезава в по-горната категория за него -90 кг. и стартира изключително успешно сезона.

До златния медал в Прага джудистът ни постигна пет победи съответно над австриеца Марио Бушебнер, французина Тео Хербие, естонеца Клен Кристофър Калджулаид, естонеца Матиас Кусик на полуфинала и словака Петер Зилка на финала.

Това е втори златен медал за България от Европейската купа в Чехия. Вчера Марк Христов триумфира в категория до 73 кг., а днес Ивайло Иванов го последва при до 90 килограмовите.

В категория до 100 килограма Борис Георгиев се класира на пето място, след като в борбата за бронза загуби от германеца Даниел Хербст.

При най-тежките над 100 кг. българският представител Ивайло Димитров зае 7-мо място.

Двете златни отличия наредиха България на трето място в класирането по медали до момента. Преди страната ни са представителите на Франция, а първата позиция е за Германия.

Националният ни отбор по джудо остава една седмица в Прага на международен лагер.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани