Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Смесената ни двойка на косъм от бронзовия медал на СП по акробатика в Баку

[post-views]
Смесената ни двойка на косъм от бронзовия медал на СП по акробатика в Баку

Смесената ни двойка Елена Босилкова и Жулиен Шайков се разминаха на косъм от медалите във възрастова група 13-19 години на световното първенство по акробатика в Баку (Азербайджан).  Възпитаниците на Гергана Денева, която изведе до олимпийските титли на Младежките игри в Буенос Айрес през 2018 година Панайот Димитров и Мариела Костадинова,  изиграха много стабилно смесеното си съчетание, а оценката от 27.430 точки ги нареди на 4-то място в крайното подреждане. Елена и Жулиен са дебютанти на състезание от такъв ранг, а факта, че само 0.250 стотни ги разделиха от третото място е сериозна заявка за бъдещи успехи.

Световни шампиони станаха представителите на Израел – първи отбор, който получиха за изпълнението си 29.400 точки. Сребърните отличия отидоха при първия тим на Португалия – 27.950 точки, а бронза с резултат от 27.680 точки стана притежание на спортистите от Русия.

Братята Данаил и Мартин Николови се наредиха на 6-то място при двойките в същата възрастова група. Българите получиха за изпълнението си оценка от 26.900 точки. Влизането във финала на бронзовите ни медалисти от миналогодишното първенство на планетата е изключително постижение с оглед на подготовката, която те проведоха. Заради пандемията от Covid-19 залата в Горна Оряховица беше затворена и това принуди  възпитаниците на Йорданка Кочева да тренират  извън родния им град. Отстъплението им се дължи и на факта, че Мартин и Данаил за първа година се състезават в тази възрастова група, в  която правилника и изискванията към съчетанията са много по-високи от тези при 12-18 годишните. 

Златните медали в този вид бяха спечелени от акробатите на Русия с оценка от 28. 550 точки.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани