Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

132 срещи се изиграха днес на държавното първенство по кикбокс в стил лоу кик в Шумен

[post-views]
132 срещи се изиграха днес на държавното първенство по кикбокс в стил лоу кик в Шумен

В град Шумен се провежда Държавното първенство по кикбокс в стил лоу кик. Над 330 състезатели от 46 спортни клуба от цялата страна ще определят най-добрите в отделните категории.

Победителите ще представят България на Европейското първенство за мъже и жени в Анталия и на Световното първенство за юноши и девойки в Дъблин.

На официалното откриване в спортна зала „Арена Шумен“ бяха наградени голяма част от 23-мата ни европейски шампиони по кикбокс на ринг от миналата година.

На церемонията присъства лично заместник министъра на младежта спорта инж. Владимир Харизанов, който предаде сърдечни поздравления от името на спортния министър Радостин Василев към председателя на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай Галин Димов, както и на всички състезатели за усилията които полагат за развитието и популяризирането на бойния спорт.

В социалните мрежи министър Радостин Василев написа следното :

„Изключително съм щастлив, когато виждам толкова много млади спортисти в залите. Децата са бъдещето на нашата нация, а спортът е най-ефективният начин за превенция от пороците и за формиране на успешни личности. Поздравявам и 23-мата ни европейски шампиони по кикбокс на ринг от миналата година, голяма част от които бяха наградени по време на откриването на държавния шампионат. Видно е, че имаме много талантливи състезатели, които печелят отличия за страната ни. Пожелавам успех на всички участници в Държавното първенство и нека най-добрите да заслужат отличията“, допълва министър Василев.

Град Шумен се превърна в арена за кикбокс от най-висока класа. Модерната зала „Арена Шумен“ посрещна най-добрите български бойци в стил лоу кик. Надпреварата се организира от Българската конфедерация по кикбокс и муай тай и домакините от отбора на „Шуменска крепост“ за възрастите от 9 години до мъже и жени.

В днешния ден едновременно на два ринга се изиграха 132 срещи, а в неделния ден по програма са насрочени 74 финала.

Срещите се излъчват на живо в ютуб канала на федерацията по кикбокс https://youtube.com/user/77maritta

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани