Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Москва гони трима словашки дипломати, обяви руското външно министерство

[post-views]
Москва гони трима словашки дипломати, обяви руското външно министерство

Москва реши да обяви трима дипломати от словашкото посолство в Русия за персона нон грата в отговор на експулсирането на трима служители на руското посолство в Словакия по-рано този месец, става ясно от изявление на руското външно министерство, цитирано от ТАСС.

„На 28 март посланикът на Словашката република в Руската федерация Любомир Регак беше извикан в руското външно министерство и му беше съобщено, че руската страна, в отговор на изгонването на трима служители на руското посолство в Словакия по-рано този месец, е решила да обяви трима дипломати от словашкото посолство в Москва за персона нон грата“, се казва в изявление на руското дипломатическо ведомство. В него се отбелязва, че на тримата словашки дипломати е наредено да напуснат територията на Руската федерация в рамките на 72 часа.

Посланикът на Словакия в Русия освен това е бил остро предупреден срещу зачестилите напоследък случаи на вандализъм срещу паметници и гробове на съветски войници в Словакия.

Междувременно руският посланик във Варшава съобщи, че сред 45-тимата руски граждани, които полските власти решиха да експулсират от страната, има и дипломати, които днес са напуснали страната. Сергей Андреев допълни, че руското посолство ще продължи да работи по поставените му задачи като се вземат предвид наложените ограничения. Посланикът заяви, че полските власти са дали да се разбере, че не възнамеряват да разрешат замяна на изгонените дипломати.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани