Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Песков: Все още няма пробив в преговорите с Украйна

[post-views]
Песков: Все още няма пробив в преговорите с Украйна

Вчерашните руско-украинските мирни в Истанбул не доведоха до пробив. Предстои още много работа. Това заяви пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Дмитрий Песков отбеляза като положителен момент факта, че украинската делегация е конкретизирала исканията си.

„Положителното е, че украинската страна поне започна конкретно да формулира и да излага на хартия това, което предлага. В останалото засега не можем да констатираме нещо многообещаващо или някакъв пробив. Все още престои много продължителна работа.“

Междувременно ръководителят на руската делегация Владимир Медински направи ново изявление във връзка с вчерашните преговори в Истанбул. На фона на руския национален флаг и портрета на президента Владимир Путин Медински заяви, че за първи път от много години украинските власти са изразили готовност да се договарят с Русия.

„Украйна заяви готовността си да изпълни онези принципни изисквания, за които Русия настояваше през последните години. Ако тези ангажименти бъдат изпълнени, то ще бъде ликвидирана заплахата от създаването на натовски плацдарм на украинска територия.“

Медински подчерта, че руската позиция по отношение на Крим и Донбас остава непроменена. Тя гласи, че Крим е част от Руската федерация, а Донецката и Луганската народна република са суверени и независими държави.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани