Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Пилот, управляващ откраднат цивилен самолет, прелетя над военна база в Тулон

[post-views]
Пилот, управляващ откраднат цивилен самолет, прелетя над военна база в Тулон

Френски военен самолет прехвана пилот, управляващ откраднат цивилен самолет, летящ над Тулон, съобщи изданието The Connexion.

Съобщено е, че гражданският летателен апарат е нарушил въздушното движение над Ница.

Самолетът, за който беше установено, че „нарушава правилата за движение на въздухоплавателните средства“, беше ескортиран до летище „Екс ле Мил“, където кацна в 09:05 часа на 30 март.

Пилотът беше арестуван от полицията. Той е заподозрян, че е откраднал самолета в Италия, преди да влезе в пространството над базата за противовъздушна отбрана в Тулон.

Той е летял в няколко зони, забранени за полети, включително над военноморската база в Тулон, и нито е установил радиоконтакт, нито е споделил план за полети.

Уточнява се, че мъжът е говорел английски, не е имал документи и твърди, че е от Словакия. Освен това е летял без обувки.

Самолетът, който го прехвана, е френски изтребител Mirage 2000 – той е излетял от авиобазата в Ориндж, Воклюз. При инцидента е мобилизиран и хеликоптер Fennec.

Въздушната база Orange-Caritat е един от обектите в постоянна експлоатация, натоварен със задачата да наблюдава и защитава френското въздушно пространство.

Източник: news.bg   

Най-ново

Единична публикация

Избрани