Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ракети по петролна база в Днепропетровска област

[post-views]
Атака с дронове срещу Одеса и Одеска област

И тази нощ в много региони на Украйна беше обявена тревога за въздушно нападение, от Днепропетровска област са получени видео и снимки за удари и пожар, но агенциите не разполагат все още с по-конкретна информация. Ръководителят на администрацията Валентин Ризниченко потвърждава за удар по петролна база в областта.

Вадим Денисенко, съветник на министъра на вътрешните работи, съобщава за свалени руски ракети в много региони, но без конкретика. Вниманието в момента е съсредоточено към Харсковска, Донецка и Луганска област.

Руските агресори натрупват оборудване и жива сила в посока Славянск и Южна Украйна, руски колони се насочват и към Херсонска област, заявява Денисенко. „Очакваме големи, наистина, най-сериозни сражения сега в Донбас, това е ключовият момент, към който е насочено цялото ни внимание“, каза той.

Според данни на украинския генерален щаб интензивността на сраженията е намаляла донякъде през последните дни, но това не означава, че ситуацията започва да се нормализира.

За Мариупол е имало „боеве, боеве и още боеве“. Съобщава се за боеве и в Сумска и Черниговска област.

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна предупреждава, че оттеглянето на руските военни от Киев може да е опит за объркване и фалшива илюзия, че планът за обкръжаване на Киев е изоставен с „изтеглянето“ на войските.

Четирима представители на международната организация „Лекари без граници“ (MSF) са били подложени на обстрел в близост до онкологична болница в Николаев.

Според уебсайта на организацията нейни представители са пристигнали в Николаев, за да се срещнат с градските и регионалните здравни служители в понеделник, 4 април.

Ръководителят на мисията на MSF в Украйна, която понастоящем се намира в Одеса, Мишел-Оливие Лашарите съобщава, че в рамките на 10 минути са избухнали няколко експлозии в непосредствена близост до персонала на организацията.

Източник: news.bg   

Най-ново

Единична публикация

Избрани