Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

САЩ ще обявят нови санкции срещу Русия, съобщи говорителка на Белия дом

[post-views]
САЩ ще обявят нови санкции срещу Русия, съобщи говорителка на Белия дом

САЩ и техни съюзници ще наложат нови санкции на руски представители и на финансови институции, заяви говорителката на Белия дом Джен Саки, цитирана от Ройтерс.

„Те ще засегнат представители на руското правителство, членове на техните семейства, притежавани от Русия финансови институции и държавни предприятия“, уточни Саки пред медиите.

Целта е Русия да бъде поставена пред избор и „да изтощи ресурсите, с които разполага Путин, за да води войната в Украйна“, подчерта говорителката.

По-рано Ройтерс съобщи, като се позова на неназован източник, че санкциите ще забранят инвестициите в Русия и ще целят финансова, икономическа и технологична изолация на страната. Те „ще отслабят ключови инструменти на руската държавна власт, ще причинят остри и незабавни икономически щети на Русия и ще държат отговорна руската клептокрация, която финансира и подкрепя войната на (руския президент Владимир) Путин“, добави източникът.

В. „Уолстрийт джърнъл“ съобщи, че сред засегнатите банки може да е и руската Сбербанк.

Според цитиран от Франс прес източник се очаква руската икономика да се свие „с 15 на сто или повече“ през 2022 г. вследствие на войната в Украйна, наложените от Запада санкции. Нечуваната рецесия ще премахне ефекта от „икономическия напредък, постигнат от Русия през последните 15 години“, според източника.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани