Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Курсант старши сержант Иван Радев е номиниран за носител на наградата на Шумен

[post-views]
Курсант старши сержант Иван Радев е номиниран за носител на наградата на Шумен

Експертната комисия гласува предложението курсант старши сержант Иван Радев от Факултета „Артилерия, ПВО и КИС“ към НВУ „Васил Левски“  да бъде удостоен с „Наградата на Шумен в системата на образованието и науката“  в категорията „Студент в областта на природните, математическите и технически науки“.

Предложенията за носители на „Наградата на Шумен в системата на образованието и науката“ за 2021 година бяха гласувани по време на заседанието на експертната комисия за присъждане на отличието, съобщават от Общината. На заседанието присъстваха 6 от общо 7 членове на комисията, които разгледаха подадените номинации. Предложения за удостояване с наградата бяха постъпили само в 9 категории, като във всяка от категориите имаше по една кандидатура.

В категорията „Ученик на годината в хуманитарната и природоматематическата област“ беше подкрепен Даниел Койнов, ученик от IX Б клас в ППМГ “Нанчо Попович“.

В категорията „Студент в областта на природните, математическите и технически науки“ експертната комисия гласува предложението за курсант старши сержант Иван Радев, обучаващ се във Факултета „Артилерия, ПВО и КИС“ към НВУ „Васил Левски“ .

В категорията „Студент в областта на хуманитарните и педагогическите науки“ изборът е за Зейнеб Ахмед, студентка във втори курс по специалността „Приложна лингвистика“ в ШУ „Еп. К. Преславски“.

В категорията „Учител на годината в начален етап на образование“ комисията гласува отличието да получи Емилия Луладжиева, старши учител в III ОУ „Димитър Благоев“.

В категорията „Директор/заместник-директор на детска градина“ изборът е за Капка Събева, зам.-директор на ДГ „Братя Грим“.

В категорията „Преподавател във висше училище/научен работник за принос в сферата на хуманитарните науки, педагогическите науки, социални, стопански и правни науки, изкуства“ беше подкрепена номинацията на проф. Валери Чакалов, преподавател в ШУ „Еп. К. Преславски“.

В категорията „Студентска формация“ беше отличен отборът по тенис на маса на ШУ „Еп. Константин Преславски“.

Комисията гласува в категорията „Педагогически колектив в системата на предучилищното образование“ отличието да получи екипът на ДГ „Конче Вихрогонче“.

В категорията „Академичен и научно-изследователски колектив от системата на висшето образование“ призът е за Шуменския филиал на Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна.

Предстои номинациите да бъдат гласувани и от Постоянната комисия по просвета, образование и наука към Общинския съвет.

Източник: otbrana.com

Най-ново

Единична публикация

Избрани