Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Майор Илия Куцаров е шести на маратон Стара Загора

[post-views]

Състезатели от 15 държави участваха в седмото издание на Маратон Стара Загора. Рекордните над 800 атлети стартираха в трите състезателни дистанции. Класическия маратон при мъжете спечели турчинът Омер Алканоглу, който финишира за 2 ч., 31 мин. и 15 сек. Омер е шампион за втори път в Стара Загора, след като триумфира преди две години по същото трасе. Най-добрият български военен спортист за миналата година майор Илия Куцаров пък завърши на шеста позиция с време 2 ч., 56 мин. и 48 сек. В кариерата си Куцаров има и титла на България на тази дистанция.
При жените победата е за България в лицето на Надежда Ангелова – 3 ч, 4 мин. и 1 сек., малко преди края шампионката прегърна детето си и финишира с него на ръце. В полумаратона за втора поредна година триумфира украинецът Богдан Семьонович с резултат 1 ч., 7 мин. и 19 сек. Втори остана Стоян Владков, като по този начин той завоюва националната титла в дисциплината. При жените това стори Милица Мирчева, която оглави и генералното класиране с 1 ч., 13 мин. и 48 сек. В най-късата дистанция на 10,5 км победители са сребърният медалист от параолимпийските игри Християн Стоянов и Лиляна Георгиева.
Актуалният световен вицешампион по биатлон за младежи Благой Тодев бе сред участниците на 21 км. Той финишира за 1,34 ч. и бе отличен със специален приз от Старозагорската община. Роденият в Банско талант завърши сезона като европейски шампион от Поклюка, световен вицешампион от Солт Лейк Сити и носител на кристалния глобус за най-добър в индивидуалната дисциплина при младите.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Александър Гигов

Най-ново

Виж още

Избрани