Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Мартин Чой преследва титли с нов мотор

[post-views]
Мартин Чой преследва титли с нов мотор

Най-добрият ни състезател по мотоциклетизъм в момента обяви, че очаква силен сезон. Шесткратният ни участник в легендарното състезание „24 часа на Льо Ман” обяви пред репортерите, че изобщо не е почивал след отличното си представяне в последното състезание на Световния ендурънс шампионат в Чехия, когато за първи път се качи на подиума. Чой поясни, че е имал 20-дневен лагер в Испания през февруари и с нетърпение очаква да направи първите тестове на новия си мотор на реновираната писта в Серес, където ще се проведат първите два кръга от BMU Европейския шампионат от 8 до 10 април.
„Новият ми мотор отново е БМВ, той е 6–7 кг по-лек, има по-голяма мощност с 10 конски сили, двигателят и шасито са напълно обновени“, каза Чой.
Веднага след надпреварата в Гърция пилотът ни заминава за седмото си участие в изключително престижното „24 часа на Льо Ман“. През тази година Чой отново ще кара в световния шампионат по издръжливост с френския отбора ENERGY ENDURANCE 91.
„И в Льо Ман ще караме с нови мотори, както и с нови гуми. Миналата година 20 мин. преди края на състезанието бяхме четвърти, но моят съотборник падна много лошо. За няколко секунди той похаби целия ни труд. Разбрах, че ще имаме нов съотборник – полски състезател, надявам се тази година да се представим много по-добре! Още повече че на това състезание ще има публика и вече са продадени над 140 000 билета!“

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Александър Гигов

Най-ново

Единична публикация

Избрани