Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Проект за национализация на имуществото на граждани на „неприятелски“ държави е внесен в Държавната дума

[post-views]
Руската прокуратура ще разследва компании, напуснали Русия

Държавният съвет на Република Крим е внесъл в Държавната дума законопроект за национализацията на имущество, което към 24 февруари е било притежание на граждани на т. нар. „неприятелски“ държави, предаде ТАСС. Документът е внесен в елекронната база данни на Думата.

В законопроекта се предлагат изменения, засягащи „движимо и недвижимо имущество, парични средства, депозити в банки, ценни книжа, корпоративни права, както и други активи, които пряко или чрез посредници принадлежат на чужди държави и лица“.

Законопроектът дава право на субектите на Руската федерация да определят процедура за национализация на имущество на чужди държави и чуждестранни лица, свързани с чужди държави, които извършват „неприятелски“ действия срещу юридически и физически лица от Руската федерация.

Заместник-председателят на фракцията „Единна Русия“ Евгений Ревенко обяви в своя Телеграм канал, че поддържа инициативата.

Лидерът на Крим Сергей Аксьонов съобщи на 23 март, че властите в анексирания от Русия регион съвсем скоро ще започнат да национализират имущество на украинските олигарси. Според ТАСС на полуострова имоти имат много украински олигарси, както и семейството на украинския президент Володимир Зеленски.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани