Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Захарова: Meta открито води информационна война срещу Русия

[post-views]
Захарова: Meta открито води информационна война срещу Русия

Meta Platforms „открито“ води „информационна война“ срещу Русия. Това написа говорителят на руското външно министерство Мария Захарова в „Телеграм“.

„Ясно е, че Metа и други американски дигитални корпорации открито участват в информационната война, разгърната от Вашингтон срещу страната ни, създавайки алтернативна, фалшива реалност“, подчертава тя и добавя, че „корпорацията е разширила дискриминационното премахване на ограниченията за публикуване на призиви за насилие срещу руски военни във Facebook и Instagram до 30 април“.

Захарова отбелязва, че „за провокацията в Буча в тази социална мрежа може да се говори само по една версия“.

По-рано руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Meta „умишлено“ си затваря очите за насилието, насочено срещу руски лица.

На 10 март Meta обяви, че платформите ще разрешават изявления като „смърт на руските нашественици“, но не и достоверни заплахи срещу цивилни граждани.

По-късно обаче президентът по глобалните въпроси на Meta Ник Клег уточни, че по-свободните правила ще се прилагат само за хора, които публикуват от територията на Украйна.

В края на март руски съд забрани Facebook и Instagram в страната, след като определи Meta за „екстремистка“ организация.

Източник: news.bg   

Най-ново

Единична публикация

Избрани