Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Великденското забавление пред Белия дом се завърна след двегодишна пауза

[post-views]
Великденското забавление пред Белия дом се завърна след двегодишна пауза

Традиционното великденско забавление за малки и големи на Южната поляна на Белия дом се завръна след двугодишна пауза, породена от пандемията от Covid-19. Тази година отбелязването бе свързано с темата образование. 

Дъждовният и студен ден не попречи на решилите да се възползват от поканата за гостуване в Белия Дом и да съчетаят полезното с приятното. На преден план бе максимата, представена от първата дама Джил Байдън, че ученето никога не спира.

“Като вашата първа дама и като учител съм виждала неведнъж, че научаването на знания не се случва само в класната стая. Ежедневно около нас има толкова много забавни възможности за научаване на знания.”

Джил и Джо Байдън приветстваха дошлите като подчертаха, че Белият Дом е домът на всички американци. 

На обширната Южна морава на Белия дом децата можеха да слушат приказки, да търсят скрити яйца, да участват в съревнование с препятствия, да се включат в шоу за таланти, както и да участват в образователни дейности в полево училище. Ключовият традиционен момент от това събитие е състезанието по търкаляне на яйца.

Състезанието цели най-бързо търкаляне на яйце от старт до финиш линията. Децата вземат дървена лъжица, застават в своя коридор и след сигнал започват да търкалят боядисани яйца с помощта на лъжицата. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Една от групите състезаващи се деца бе особено щастлива след като президентът и първата дама се присъединиха към тях като арбитри. 

Яйцата бяха предоставени от американските яйцевъди. 

Яйцевъди дариха над 100 хиляди яйца в подкрепа на това събитие и също като дарение за благотворителна кухня в Мериленд. Яйцвъди даряват около 90 милиона яйца на година в подкрепа на гладуващите и за други каузи. Гордеем сме, че сме тук. Много се радвам, че сме отново тук на живо след двегодишна пауза”, казва Анди Сегер, който е трето поколение производител на яйца от Индиана. 

“Атмосферата е чудесна. Спомням си миналото събитие тук, на което бях как си говорих с някои семейства, които са кандидатствали посредством лотария. Кандидатствали са с години наред и много бяха радостни, когато най-накрая успяха. Това е голям ден за тях.”

Традицията Easter Egg Roll датира от 1878 година. Сега това е най-голямото събитие в Белия дом по време на мандата на Байдън. 

Лошото време не попречи на дошлите, които се включиха в различните активности. 

Източник: БНР

Най-ново

Единична публикация

Избрани