Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Логистици и зенитно-ракетни специалисти завършиха обучението си в 12-та авиационна база

[post-views]

Логистици и зенитно-ракетни специалисти завършиха обучението си в 12-та авиационна база

Днес в 12-та авиационна база завърши обучението на специализанти от курсовете за придобиване на военноотчетна специалност и квалификация „сержант-логистик” и „войник, специалист от зенитно-ракетни войски”.

В „Центъра за подготовка и обучение” специализантите от структурите за логистично осигуряване придобиха знания и умения по лидерска, военномедицинска подготовка, ЗБУТ и логистика. Отговорник на курса бе майор Павлин Павлов, а класен ръководител цивилен служител Бойко Николов. Под негово ръководство обучаемите изучиха регламентиращите нормативни документи за съхранение, експлоатация и ремонт на самолетообслужваща и инженерна техника, осигуряване с продоволствие, вещево – хранително имущество и продоволствена техника, поддръжката и ремонта на въоръжението. Средният успех от положения комплексен изпит е Мн. добър 5,00.

Отговорник на курса за придобиване на ВОС и квалификация „войник, специалист от ЗРВ” бе майор Ивайло Сарафов. Обучението се проведе в три направления под ръководството на класните ръководители сержант Петър Бързашки, младши сержант Георги Петков и старшина Валентин Ганчев. В резултат на добрата подготовка обучаемите показаха високи резултати на теоретичния и практически изпит. Средният успех на курса е Мн. добър 5,13.

Началникът на щаба на 12-та авиационна база – полковник Ивайло Пешаков връчи удостоверенията на специализантите. В обръщението си към тях, той изтъкна важността на обучението като съществен етап от професионалното им развитие.

Поздрави ги за проявената отговорност и стремеж към усъвършенстване, и им пожела успешна и безаварийна работа.

Източник: af.armf.bg/bg

Най-ново

Виж още

Избрани