Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Григор Димитров не оказа сериозна съпротива в първия сет срещу шампиона от “Мастърс”-а в Монте Карло

[post-views]
Григор Димитров не оказа сериозна съпротива в първия сет срещу шампиона от “Мастърс”-а в Монте Карло

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров не оказа сериозна съпротива в първия сет срещу шампиона от “Мастърс”-а в Монте Карло миналата седмица Стефанос Циципас, а във втория цели два пъти не можа да затвърди пробивите си. Така без да се представи възможно най-убедително най-добрият ни тенисист отстъпи с 1:6, 4:6 за 71 минути игра срещу човека, на когото специалистите предричат още много големи трофеи на червени кортове.

Димитров не сервираше особено убедително и особено през първата част на двубоя не си изграждаше предимство с началните удари. В решителните моменти от втория сет пък той допусна рибрейк, а накрая и бе пробит за край на мача.

Големият брой непредизвикани грешки и от форхенд, и от бекхенд също допринесоха ключово за поражението от Циципас, който беше обичайно солиден от основната линия. Гъркът вече има 3 победи и 1 загуба срещу Григор, като две от тях са при двете им срещи на клей (другата е на “Ролан Гарос” 2020), а двамата са си разменили по един успех в зала във Виена.

Участието на Димитров в Барселона дойде след изтощителния му рейд до полуфиналите в Монте Карло, а и беше белязано от двудневните силни валежи, които съвсем объркаха програмата на надпреварата. В каталунската столица е тенденция той да не се представя на особена висота, като има само едно участие на четвъртфинали през 2019 година, отпадайки тогава от Пабло Кареньо Буста.

Григор засега натрупа 22 точки (1750 актив) от участието си в Барселона и ще се изкачи с едно място до 22-рото в световната ранглиста следващата седмица, ако Алекс де Минор не стигне финала в каталунската столица или Карен Хачанов не спечели титлата в Белград.

Най-ново

Единична публикация

Избрани