Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

„Жълт олеандър” – черна комедия & политическа сатира

[post-views]
„Жълт олеандър” – черна комедия & политическа сатира

Известен в началото на прехода като „психиатъра на богатите”, проф. Бранимир Китов неочаквано влиза в политиката. Въпреки двата корупционни скандала популярността му го извежда до висока позиция в Партията на европейските либерал-консерватори в Брюксел. Новоизлюпеният български политик включва в плана си за успех младата си съпруга, бивш италиански премиер и една тайна среща в стара планинска вила. В сметката обаче не влизат появата на бивш любовник и… бездиханно тяло, които объркват всичко. „Европа на родините, Европа на абстрахираната заедност” – това е веруюто на кандидата за лидер на ПЕЛК проф. Китов…

Кръв, наркотици, трупове, кукмявка – това е новият български филм „Жълт олеандър” – нестандартна черна комедия и злободневна гротеска на политическите нрави. Черният хумор и сарказмът провокират критичното ни мислене, докато ни забавляват.

Главните роли изпълняват Китодар Тодоров (писана специално за него), Мариан Вълев, Леонид Йовчев, Стефани Ивайло, Елени Декидис. Ружисурата е на Лъчезар Аврамов, автор на над 30 документални филма и на игралния „Снимка с Юки”. Заедно с  Димитър Стоянович (водещ на „Култура.Бг” в БНТ) пишат оригиналния сценарий. Вълшебно въздейства камерата на оператора Торстен Липсток.

Най-ново

Единична публикация

Избрани