Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Израел нанесе удари в Ивицата Газа

[post-views]

Израелски военни самолети удариха във вторник сутринта обект в Ивицата Газа, свързан с бригадите „Езедин ал Касам“ – военното крило на палестинската организация „Хамас“. Няколко от ударите са били насочени срещу обект, западно от гр. Хан Юнис в южната част на Ивицата Газа, съобщи кореспондент на Анадолската агенция. Палестинското министерство на здравеопазването не съобщава за жертви или ранени.

Бригадите „Езедин ал Касам“ заявиха, че са отвърнали с ракети земя–въздух. „Нашата противовъздушна отбрана отговори на ционистките военни самолети в небето на Ивицата Газа с ракети земя–въздух точно в 01,35 ч. местно време във вторник сутринта“, обяви организацията.

По-рано Израелските сили за отбрана съобщиха в Tуитър, че една ракета, изстреляна от Газа, е била прехваната от израелската система за въздушна отбрана „Железен купол“. Ударите са били извършени в отговор на изстрелването от Газа към Израел. Този ход идва, след като израелският министър-председател Нафтали Бенет заяви, че организацията Хамас е отговорна за нарастващото напрежение в Израел и Палестина. Напрежението в палестинските територии е високо от началото на април на фона на многократните израелски кампании за арести в Западния бряг. В петък десетки палестинци бяха ранени при сблъсъци с израелските сили в комплекса на джамията Ал-Акса в Източен Йерусалим. Джамията Ал-Акса е третото най-свято място в света за мюсюлманите. Евреите наричат района Храмовия хълм, твърдейки, че в древността там са се намирали два еврейски храма.

Най-ново

Виж още

Избрани