Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.
НАКРАТКО

Александър Морфов режисира спектакъла „Антигона” в плевенския театър по версията на Жан Ануи върху трагедията на Софокъл. Това е театърът, чийто директор Васил Василев след конкурс е вече новият директор на Народния театър. Преди да напусне първата ни сцена и преди 7-годишния му гастрол в чужбина спектакълът му „Хъшове” пълнеше салона. И сега феновете му очакват самият Морфов да бъде поканен от новия директор да се върне в екипа на Народния театър.

Приключи първата част от националното турне на националния фолклорен ансамбъл „Филип Кутев” в състав от над 80 певци, музиканти и танцьори. Концертите ще продължат през юни, юли и септември във Варна, Добрич, Бургас, Сандански, Пловдив и Хасково. Артистите му имат самочувствието, че опазват богатството на песенните и танцувални традиции, които заедно с езика и религията ни запазват като народ. Досега повечето зрители са млади хора – между 18 и 30 г.

„Цигуларят на XXI век” Рей Чен изнася  първи концерт в България. На 5 май в зала „България” Софийската филхармония ще си партнира с него под палката на маестро Найден Тодоров с творби на Феликс Менделсон-Бартолди  и Чайковски. Кариерата му започва през 2008 г., а следващата печели конкурса „Кралица Елизабет” и е в списъка на Forbes на 30-те най-влиятелни азиатци под 30 години (роден е в

Най-ново

Единична публикация

Избрани