Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

120 минути и дузпи помогнаха на ЦСКА-София да прекърши Славия на полуфинала за Купата на България

[post-views]
120 минути и дузпи помогнаха на ЦСКА-София да прекърши Славия на полуфинала за Купата на България

Турнир за Купата на България, полуфинал – втора среща:

ЦСКА-София – Славия (Сф)                                               0:2 (0:2) в редовното време и продълженията, 7:6 при дузпите

Голмайстори: 0:1 Тони Тасев 8, 0:2 Иван Минчев 12

*общ резултат 2:2, ЦСКА-София се класира след изпълнение на дузпи

Жълти картони: Тибо Вион, Амос Юга, Греъм Кери, Густаво Бусато (ЦСКА-София), Иван Минчев, Златомир Загорчич (треньор), Георги Петков (от пейката) , Светослав Вуцов (Славия)

При дузпите:

За ЦСКА-София:                                                      за Славия:

Греъм Кери                1:0                               Георги Вълчев                       1:1

Карло Мухар              2:1                               Димитър Стоянов                  2:2

Амос Юга                  3:2                               Людовик Соарес                   3:3

Томас Лам                  4:3                               Мартин Петков                      4:4

Жорди Кайседо          5:4                               Венцислав Керчев                 5:5

Асен Дончев              6:5                               Кристиян Добрев                  6:6

Мено Кох                   аут                               Никита Николаевич              спасена

Брадли Мазику          7:6                               Кемело Нгуена                      спасена

Главен съдия: Волен Чинков (София)

Стадион Българска армия: 3000 зрители

Състави:

ЦСКА-София: Димитър Евтимов, Тибо Вион, Томас Лам, Мено Кох, Брадли Мазику, Карло Мухар, Амос Юга, Георги Йомов (95 – Йоан Баи, 120 – Асен Дончев), Федерико Варела (40 – Греъм Кери), Маурисио Гарсес (70 – Яник Вилдсхут), Жорди Кайседо

Славия: Светослав Вуцов, Христо Попадийн (98 – Венцислав Керчев), Емил Виячки, Гьоко Зайков, Людовик Соарес, Иван Минчев (62 – Кемело Нгуена), Георги Вълчев, Тони Тасев (62 – Кристиян Добрев), Радослав Кирилов (116 – Димитър Стоянов), Мартин Петков, Йон Бакеро (91 – Никита Николаевич)

ЦСКА-София се класира за финала за Купата на България, след като отстрани Славия след изпълнение на дузпи. Редовното време завърши 2:0 за Славия и така общият резултат беше изравнен. В продълженията и двата отбора не си отбелязаха голове и това наложи изпълнение на дузпи.

В първите пет опита и двата отбора бяха безгрешни. Но при 7-ата и 8-ата дузпа Славия нямаше шанс, тъй като Никита Николаевич и Кемело Нгуена не успяха да преодолеят вратаря Димитър Евтимов. За ЦСКА-София пропусна Мено Кох, а при решаващото изпълнение Брадли Мазику беше точен и осигури успеха на армейците със 7:6 при наказателните удари. Класирането за финала на ЦСКА е трето подред.

Тони Тасев в 8-ата и Иван Минчев в 12-ата минута вкараха за Славия в редовното време и заличиха преднината на ЦСКА-София със същия резултат от миналия вторник.

Вторият финалист ще бъде определен утре на стадион „Георги Аспарухов“ в София между Левски и Лудогорец.

Eдин от любимците на феновете на армейците Греъм Кери получи награда преди мача по случай своя мач номер 100 за ЦСКА-София. Първата възможност беше за домакините в 3-ата минута, когато Варела центрира от фаул към Кайседо. Снажният таран удари с глава, но прави в обсега на Светослав Вуцов, който изби в корнер.

В 8-ата минута обаче Славия откри след отлична атака на Радослав Кирилов по лявото крило. Капитанът на белите преодоля Томас Лам и пусна успоредно на границата на малкото наказателно поле. Двама бранители останаха пасивни, а Тони Тасев най-отзад получи топката и я прати в мрежата.

В 12-ата минута продължителна атака на Славия завърши с изненадващ гол на Иван Минчев. Топката беше избутана на десния фланг, Минчев получи топката влезе навътре и видя, че Димитър Евтимов на вратата на домакините е излязъл малко напред. Нисичкият полузащитник стреля и успя да го прехвърли, изравнявайки общия резултат.

Само след четири минути и ЦСКА-София можеше да вкара, като останаха сериозни съмнения, че топката може и да е преминала голлинията. Тибо Вион проби от дясно и центрира, като топката падна до задната греда. Кайседо стреля, Вуцов успя да сложи ръка пред топката и преминала, но не с пълния си обем, топката все пак беше изчистена. Волен Чинков се консултира с ВАР, откъдето му потвърдиха, че решението е правилно.

В последните пет минути на първото полувреме двата отбора създадоха по едно добро положение чрез Йомов за ЦСКА и опасно изпълнение от ъгловия удар на Иван Минчев за гостите.

В 69-ата минута Славия можеше да накаже отново вратаря Евтимов, който излезе неразчетено. И не само това, но и не уцели топката както трябва при опит да изчисти, след като негов съотборник му попречи. Кълбото попадна в Йон Бакеро, който от повече от 35 метра не успя да уцели мрежата. Минута по-късно Йомов преодоля Соарес и центрира и този път Вуцов увисна, но Кайседо беше неподготвен за това, че топката му кацна на гърдите при паднал вратар на Славия.

В 90-ата минута ЦСКА можеше да отбележи и да спечели противоборството, но Карло Мухар не успя да насочи топката във вратата. Греъм Кери центрира от корнер, Мено Кох свали топката с глава, тя отиде у Мухар, който не успя да я вкара.

В продълженията и двата отбора заложиха на сигурността, но и не пропускаха възможности за атаки. Кристиян Добрев стреля за Славия, но топката се отби в тялото на защитник. В 111-ата минута Йоан Баи проби от дясно и върна за Кери, който от 10-12 метра не успя да нацели добре топката. Минути по-късно Кайседо се размина с топката  при подаване от дясно и изтърва нов шанс за ЦСКА-София.

Последва изпълнението на дузпите, като отборите не сбъркаха в първите шест изпълнения. Чак при 7-те дузпи двата отбора пропуснаха. Най-напред Мено Кох прати топката високо над гредата, а след това Димитър Евтимов спаси удара на Никита Николаевич. След това Мазику вкара, а Евтимов спаси втора поредна дузпа, този път изпълнена от друга резерва Кемело Нгуена.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани