Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Мексиканска туристическа лодка удря кит или китова акула

[post-views]

Мексиканска туристическа лодка удря кит или китова акула
Източник: wikipedia

Малка мексиканска туристическа лодка е ударила кит или китова акула край крайбрежния град Ла Пас, столица на щата Южна долна Калифорния, при което са били ранени шестима души, съобщиха властите, цитирани от Асошиейтед прес.

Службата за гражданска защита на щата публикува видеоклип, на който се вижда как откритата лодка с тента се удря в нещо в открити води. След сблъсъка лодката изскача нагоре с достатъчна сила, за да изхвърли поне един пътник през тентата и вероятно извън плавателния съд.

От службата съобщиха, че три деца на борда на плавателния съд са получили леки наранявания, а двама възрастни са били хоспитализирани след инцидента, станал в петък. От службата съобщиха, че друг човек на борда на плавателния съд е бил отведен от военноморски персонал в клиника за лечение.

Според мексиканските разпоредби лодките, които участват в наблюдението на китове, трябва да се намират на безопасно разстояние от тях, но лодката, участвала в инцидента в петък, не изглежда да е участвала в наблюдението на китове.

Службата за гражданска защита заяви, че инцидентът се разследва. Видеозаписът и скокът, който лодката е направила след като е ударила животното, показват, че тя се е движила с висока скорост.

Източник: bta.bg

Най-ново

Избрани