Информационен център на Министерство на oтбраната

Назначени са двама зам.-министри, друг е освободен от длъжност

Правителството предлага полковник Станимир Йорданов да бъде назначен на длъжност „Директор на дирекция „Операции и подготовка“ в МО

Със заповед на премиера Кирил Петков са назначени двама заместник-министри. Промените са в земеделието, отбраната и образованието.

Валентин Чамбов е назначен за заместник-министър на земеделието.

Магистър е по горско стопанство, като е завършил Лесотехническия университет в София. Член е на Управителния съвет на Съюза на лесовъдите в България. Чамбов е дългогодишен служител на Изпълнителната агенция по горите.

Участвал е в множество работни и експертни групи към органите на Европейската комисия в Брюксел.

На длъжността заместник-министър на отбраната е назначен полковник Станимир Георгиев.

Той е завършил е специалност “Инженер по експлоатация и ремонт на свързочни и РТО средства”, както и магистърска степен “Инженер по радиоелектроника” във ВВВУ „Георги Бенковски“. Магистър е и по военно дело във Военна академия “Г.С Раковски”.

Обучавал се в стратегически курсове в САЩ, Франция, Германия и в Колежа по отбрана на НАТО в Рим. Полковник Станимир Георгиев е работил в Регионалното командване на НАТО за Северна Европа – AFNORH, Брунсум, Нидерландия. Бил е в постоянната делегация на България в НАТО. В Главната квартира на НАТО в Брюксел е бил щабен офицер по развитие на отбранителните способности в дирекция “Инвестиции в отбраната” на Международния секретариат на НАТО. Георгиев е дългогодишен служител на Министерството на отбраната.

С друга заповед на министър-председателя Кирил Петков от длъжността заместник-министър на образованието и науката е освободен Константин Хаджииванов.

Източник: bnr.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top