Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Балкан надигра Левски в дербито на 27-ия кръг в Националната баскетболна лига за мъже

[post-views]
Балкан надигра Левски в дербито на 27-ия кръг в Националната баскетболна лига за мъже

Отборът на Балкан победи Левски със 74:68 точки в среща от 27-ия, последен кръг от редовния сезон на Националната баскетболна лига за мъже. След двубоя в „Арена Ботевград“ вторият в класирането Балкан натрупа 21 успеха, а третият Левски е с баланс 18-9.

Най-резултатен за победителите от Балкан бе Амад Рори с 19 точки, 6 борби и 3 асистенции. Дерик Маркс завърши с 13 точки, 5 борби и 3 асистенции.

Чавдар Костов се отчете с 18 точки и 4 борби за Левски.  Хърватинът Ивица Радич се завърна в състава на „сините“, отбелязвайки 10 точки и 14 борби в срещата.

В Стара Загора Берое претърпя поражение от тима на Ямбол със 76:92. Берое заема шестото място с 13 победи и 14 загуби, а Ямбол е осми с девет успеха от 27 мача.

Спартак Плевен победи Академик Пловдив като домакин с 94:90 и записа 16-и успех в първенството. Плевенчани са временно четвърти в подреждането преди последния мач от кръга, а Академик е на седмо място с 12 победи и 15 загуби.

В сблъсък между отборите на девето и десето място в редовния сезон – Шумен и Черно море Тича, домакините надделяха с 66:58. И двата състава приключват участието си в първенството, тъй като не се класираха за плейофите.

До края на редовния сезон остава да се изиграе само днешният двубой между Рилски спортист и Черноморец, а четвъртфиналните двойки в плейофите вече са ясни. Те са: Рилски спортист – Ямбол, Балкан – Академик Пловдив, Левски – Берое и Черноморец – Спартак Плевен.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани