Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Реал Мадрид се класира за финалната четворка в Евролигата

[post-views]
Реал Мадрид се класира за финалната четворка в Евролигата

Реал Мадрид се класира за Финалната четворка на Евролигата след успех с 3:0 победи в четвъртфиналната серия срещу Макаби Тел Авив. Десеткратният шампион на Стария континент Реал надделя над Макаби като гост в третия двубой в Израел с 87:76 (22:18, 26:19, 22:20, 14:15) и стана първият тим, който си осигури участие във финалите тази година. За последно испанският гранд спечели Евролигата през 2018-а точно в сръбската столица Белград, която ще е домакин на Финалната четворка и през настоящия сезон. Година по-късно Реал Мадрид завърши на трето място, а през 2021-а не успя да се класира за финалите.

В Тел Авив воденият от старши треньора Пабло Ласо отбор доминираше през цялата среща. На почивката Реал имаше аванс от 51:41, а преди последните 10 минути резултатът бе 73:61 като до края мадридчани прекършиха надеждите на домакините за обрат.

Серхио Люл изигра силен мач и завърши с 18 точки, 3 борби и 6 асистенции за победителите, а Гершон Ябуселе допринесе с 16 точки и 8 борби. За Макаби Скоти Уилбекин бе най-резултатен с 22 точки.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани