Информационен център на Министерство на oтбраната

Ракетни удари в Киев, има жертви

Британското разузнаване смята, че Русия вероятно стреля по Украйна с ракети с предварително отстранена ядрена бойна глава

По информация на NOVA е ударено предприятие от оръжейната индустрия

Ракетни удари тази вечер в Киев. Около 20:15 ч. в центъра на украинската столица са се чули два взрива, информира екип на NOVA на място. Има жертви, потвърди кметът Виталий Кличко.

Разпространени бяха видеа, на които се вижда ракета, която прелита над Киев, както и кадри от взрива.

По информация на NOVA е ударено предприятие от оръжейната индустрия с две ракети.

Малко по-късно стана ясно, че на 70 км от Киев, в град Фастов е имало три удара по сгради.

От украинското правителство коментират, че това се случва на фона на две визити днес – тази на българската делегация, начело с премиера Кирил Петков, и посещението след това на генералния секретар на ООН Антонио Гутереш.

На фона на продължаващите военни действия, американският президент Джо Байдън поиска от Конгреса одобрение за рекордните 33 милиарда долара за военна, икономическа и хуманитарна помощ за Украйна.

Генералният секретар на НАТО пък съобщи опасенията си, че войната може да продължи с години.

„Ще продължим да прилагаме максимален натиск на Владимир Путин, за да прекрати войната, като ще наложим санкции, ще осигурим икономическа, но и военна подкрепа за Украйна. Трябва да сме подготвени за дълъг период от време. Ситуацията в Украйна е изключително непредсказуема и деликатна”, заяви Йенс Столтенберг.

Източник: nova.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top