Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

НАТО предупреди Запада да се готви за дълга война в Украйна

[post-views]

НАТО предупреди Запада, че трябва да се подготви за продължителна война в Украйна.

За днес е планирана „операция“ за извеждане на цивилни от Мариупол. Украйна се надява днес да евакуира цивилни от огромния стоманодобивен завод „Азовстал“ в обсадения пристанищен град Мариупол, съобщиха от кабинета на украинския президент. Вчера генералният секретар на ООН Антониу Гутериш обсъди този въпрос по време на срещата си с Володимир Зеленски в Киев.

Руски ракети удариха града по време на посещението на Гутериш. При експлозиите е убит един човек, а няколко са ранени.

Тази сутрин Русия съобщи, че нейните сили са унищожили производствените сгради на завода от ракетно-космическия отрасъл в Киев с високоточни ракети с голям обхват на действие.

Президентът Володимир Зеленски заяви, че руските удари по Киев „целят да унижат ООН“.

Междувременно заместник-генералният секретар на НАТО Мирча Джоана заяви за Би Би Си, че „следващите няколко дни и седмици могат да се окажат решаващи, но войната вероятно ще отнеме повече време“ – месеци или дори години.

Съобщава се, че Русия засилва офанзивата си в Южна и Източна Украйна, а губернаторът на руската Курска област Роман Старовойт заяви, че контролно-пропускателен пункт в село Крупец, недалеч от украинския град Суми, е бил подложен на обстрел. Руските граничари и военни са отговорили на огъня. Няма жертви или нанесени щети.

Източник: bnr.bg

Най-ново

Избрани