Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

351 украинци в три почивни бази на МО

[post-views]
351 украинци в три почивни бази на МО

Военното ведомство продължава да оказва съдействие на украински граждани, потърсили спасение у нас

Министерството на отбраната оказва съдействие и продължава да транспортира и настанява украински граждани, потърсили спасение в България. През април ведомството предостави още една своя почивна станция за настаняване на украински граждани. Към днешна дата в три почивни бази на Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело“ са настанени общо 351 души, съобщиха от МО. Това са 249 възрастни и 102 деца и юноши до 18 години.

Най-голям брой са настанените в хотел „Рибарица“ в село Рибарица – 238 души. В хотел „Адмирал“ в курортен комплекс „Св. св. Константин и Елена“ във Варна са настанени 106 души, а в почивна станция „Боровец“ в курортен комплекс „Боровец“ вече са настанени седем украински граждани, като МО съдейства с организацията и транспорта по преместването и настаняването.

Броят на украинските граждани във ведомствените почивни бази на Министерството непрекъснато се променя поради динамичната ситуация. Служителите на агенцията продължават да им оказват съдействие от различно естество, предимно по трудови и здравни въпроси, както и такива, свързани с образованието на децата. Продължава операцията по превозване на украински граждани, която започна на 4 март съвместно с МВнР. Към днешна дата 1791 души са превозени по маршрутите от граничните пунктове в Румъния до България от военнослужещи с автобуси от Командването за логистична поддръжка. Те извършват и вътрешни транспорти на територията на България, в рамките на които са превозени общо 1097 души.

Най-ново

Единична публикация

Избрани