Информационен център на Министерство на oтбраната

Русия: Край Одеса унищожихме оръжия, изпратени от САЩ и Европа

Русия експулсира двама американски дипломати след предполагаема шпионска афера

Около 50 цивилни са били евакуирани днес от района на металургичния комплекс “Азовстал” в Мариупол в рамките на международна хуманитарна операция под контрола на ООН. От Москва заявиха, че изпратени от Съединените щати и Европа оръжия са били цел на ракетната атака край Одеса.

Евакуираните пристигнаха с конвой със знаците на ООН в център за временно настаняване в Донбаска област. Представител на световната организация потвърди, че е в ход хуманитарна операция за извеждане на хора от обсадения град, координирана с Русия, Украйна и Червения кръст, но отказа подробности от съображения за сигурност.

Войната в Украйна е страховито връщане в миналото за човечеството, заяви папа Франциск в неделната молитва и определи като “варварски” бомбардировките и разрушенията в Мариупол:

“Страдам и плача, когато мисля за страданията на украинския нарад, особено на най-слабите – възрастните хора и децата. Умолявам ви, нека не се поддаваме на логиката на насилието, на извратената спирала на оръжията, а да поемем по пътя на диалога и мира”.

Пожар е избухнал днес в руски военен обект  в Белгородска област, недалеч от границата с Украйна, съобщи областният управител. Не се уточнява дали има пострадали, както и какви са нанесените щети.

Руският военен говорител Игор Конашенков оповести целите на ракетната атака край Одеса:

“Ракети “Оникс” с висока точност унищожиха хангар във военно летище край Одеса с оръжия и боеприпаси, доставени от Съединените щати и европейски страни, както и самолетната писта”.

Източник: bnr.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Архив

Scroll to Top