Информационен център на Министерство на oтбраната

Шефът на руския парламент иска конфискация на активи на компании от “неприятелски държави”

Русия ще подкрепи евентуално решение на Донбас, Херсонска и Запорожка област за влизане в състава на федерацията, заяви Вячеслав Володин

Председателят на Държавната дума Вячеслав Володин призова да се конфискуват руските активите на компаниите от така наречените неприятелски държави.

Той предложи получените средства да се използват за развитието на Русия.

Председателят на долната камара на парламента написа в социалната мрежа “Телеграм”, че Русия трябва да отговори реципрочно на гласувания в Палатата на представителите на американския Конгрес законопроект, който предвижда част от замразените руски активи да бъдат предадени ва Украйна.

Според Вячеслов Володин законопроектът няма да повлияе на руската икономика. По думите му яхтите и вилите на богатите руснаци в чужбина и без това нямат отношение към развитието на Русия.

В същото време той изрази увереност, че западните страни ще върнат замразените руски валутни резерви в размер на 300 милиарда долара, защото това са държавни средства.

Той припомни, че Централната банка е забранила на чуждестранните инвеститори да изнасят парите си от Русия, които, според някои оценки, възлизат на 500 милиарда долара.

Володин подчерта, че руските предприемачи изкупуват дяловете на чуждестранните си партньори, като действат “цивилизовано и в съответствие с нормите на международното право”.

Източник: bnr.bg

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top