Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Джокович стартира с убедителен успех над Монфис в Мадрид

[post-views]
Джокович стартира с убедителен успех над Монфис в Мадрид

Новак Джокович се класира за осминафиналите на тенис турнира от сериите Мастърс 1000 в Мадрид, след като надигра категорично Гаел Монфис с 6-3, 6-2 в среща, която продължи около час и половина.

Новак Джокович постигна безпрецедентна 18-а победа в 18 мача срещу Гаел Монфис, което е нов рекорд в мъжкия професионален тенис на доминация на един играч над друг.

Мачът бе прекъснат при 2-2 в първия сет, но при подновяването световният номер 1 не остави съмнения в превъзходството си и записа чист успех над френския ветеран Гаел Монфис. Сърбинът, който е трикратен шампион от надпреварата в испанската столица, нанесе своя удар в откриващата част в шестия гейм – преди това играта бе равностойна, като бе прекъсната заради дъжд. След подновяването Джокера първо си взе сервис гейма, а след това проби Монфис и пое контрола върху събитията на корта.

Във втората част номер 1 в ранглистата направи два пробива, като френският му опонент стигна до две точки за пробив в осмия гейм, но не успя да се завърне в двубоя и така Джокович намери място сред 1/8-финалистите в надпреварата. Той спечели 70% от точките на първи сервис, а ключово се оказа, че спаси и петте възможности за пробив пред Монфис.

Съперник на Джокович на осминафиналите в Мадрид ще бъде бившият номер 1 в световната ранглиста по тенис Анди Мъри. Великобританецът се класира за третия кръг след като победи канадеца Денис Шаповалов с 6:1, 3:6, 6:2.

Мъри, който е 78-и в класацията на АТП в момента, заради множеството си здравословни проблеми и операции на тазобедрената става през последните години. Двубоят между Джакавич и Мъри ще бъде повторение на финала на турнира в Мадрид от 2016 година, спечелен от сърбина с 2:1 сета. Двамата са играли за последно през 2017 година.

В други срещи от втория кръг Андрей Рубльов (Русия) се наложи над Джак Дрейпър (Великобритания) с 2:6, 6:4, 7:5. Роберто Баутиста Агут пък отстрани Дженсън Бруксби (САЩ) с 6:0, 6:2. Ветеранът Марин Чилич (Хърватия) елиминира Алберт Рамос-Виньолас (Испания) с 2:1 сета.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани