Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Оркестърът на американските Военновъздушни сили на турне в България

[post-views]
Оркестърът на американските Военновъздушни сили на турне в България

Оркестърът на американските Военновъздушни сили на турне в България

Посолството на САЩ в България има удоволствието да съобщи, че Оркестърът на Военновъздушните сили на САЩ в Европа (USAFE Band) ще бъде на турне в България от 6 до 10 май. Турнето ще включва безплатни представления в четири български града – Пловдив, в Античния театър (6 май); Стара Загора, в Държавната опера Стара Загора (7 май); Варна, в Морската градина (9 май) и Бургас, в Експо център „Флора“ (9 май). Посолството с удоволствие приветства и участието на Представителния  духов оркестър на ВВС на Република България, който ще е част от програмата на тези концерти, като представлението на 6 май специално ще почете  празника на Българската армия. Всички концерти са от 18 часа и са със свободен вход. При лошо време всички концерти с изключение на този в Стара Загора ще се проведат на закрито. Концертът в Пловдив ще бъде предаван на живо на фейсбук страницата на Посолството на САЩ.

Оркестърът на Военновъздушните сили на САЩ в Европа е световноизвестен музикален ансамбъл, чието седалище е във военновъздушната база Рамщайн в Германия. Оркестърът, който изнася над 300 концерта годишно, е един от водещите американски военни оркестри и единственият подобен със седалище в Европа.  Изпълненията на Оркестъра на Военновъздушните сили на САЩ в Европа могат да бъдат чути в множество радио и телевизионни предавания, с които тяхната музика стига до милиони хора на континента, като насърчава нашите общи културни връзки, сътрудничество и партньорство.

Репертоарът на ансамбъла е отражение на разнообразното по стил музикално наследство от американската и европейска музика. Той включва популярни произведения от музикалната сцена на Бродуей и екрана на Холивуд  до мелодиката на диксиленда на Ню Орлийнс и биг-бенд джаза, както и традиционни произведения за духов оркестър, маршове и вдъхновяващи вокални и инструментални соло творби.

Повече информация за концертите може да получите от фейсбук страницата на Посолството на САЩ: https://www.facebook.com/USEmbassySofia/.

Локации в случай на дъжд:

Пловдив – Дом на културата „Борис Христов“, ул. „Гладстоун“ 15

Варна – Градска художествена галерия „Борис Георгиев“, ул. „Любен Каравелов“ 1

Бургас – вътре в сградата на Експо център „Флора“ в Морската градина

Източник: U.S. Embassy, Sofia, Bulgaria

Най-ново

Единична публикация

Избрани