Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Обръщения към войските за 6 май

[post-views]
Обръщения към войските за 6 май

Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов:

6 май има дълбоки корени в миналото и всяко негово отбелязване ни зарежда с национално самочувствие, с нови сили и енергия, с нов прилив на патриотизъм. На този ден ние свеждаме глави в знак на дълбока признателност към хилядите достойни български воини, които записаха в нашата история безброй победоносни битки по бойните полета в защита на Родината.

В навечерието на 6 май – Ден на Храбростта и Празник на Българската армия, искам да благодаря на всички вас – генерали, офицери, сержанти, войници и цивилни служители от Сухопътните войски за високото чувство на отговорност, за професионализма и себеотдаването, които проявявате при изпълнение на нелеките и отговорни задачи, стоящи за решаване пред вас. За това, че винаги, когато са нужни навременни и ефективни действия, вие сте готови незабавно да се притечете на помощ на населението. За това, че като надежден защитник и гарант за сигурността на народа ни, териториалната цялост и суверенитета на България вие изпълнявате успешно и съюзническите си задължения в НАТО и ЕС.

Убеден съм, че все така отговорно с чест и достойнство ще продължавате да защитавате завоювания авторитет на Сухопътните войски.

Поздравявам целия личен състав на Сухопътните войски с празника и отправям своите най-сърдечни пожелания за здраве, благополучие, нови лични и професионални успехи!

Командирът на ВВС генерал-майор Димитър Петров:

Това е празникът на смелостта, героизма и родолюбието – изконни добродетели на българските воини.

Това е денят за възхвала на бойния дуx, храбростта и саможертвата на защитници на Род и Родина.

Това е и светъл християнски празник за Православната църква и за всички нас, ден за прослава на Свети Георги Победоносец – небесен покровител и закрилник на Христолюбивото войнство.

С почит към Вашия избор да служите на Родината, с признателност към Вашия дълг да браните Отечеството, с дълбоко уважение към Вашия труд и себеотрицание в полза на хората най-искрено Ви желая дълъг живот, крепко здраве, небесна закрила и успех в името на България!

Командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов:

Позволете ми от името на Командването на Военноморските сили на Република България и лично от свое име най-сърдечно да Ви поздравя по случай 6 май – Ден на храбростта и Празник на Българската армия.

Това е денят, в който отдаваме заслужена почит и се прекланяме пред паметта на българските войни, отстоявали националните ни идеали на бойните полета, на всички онези знайни и незнайни герои, които са служили на Отечеството и със силата на оръжието, със саможертвата и несломимия си дух са защитавали независимостта на Родината.

В празничния ден ние, българските военни моряци, с удовлетворение от постигнатото и заслужена гордост можем да заявим, че съхраняваме завещаните ни традиции, развиваме бойните си способности и работим за възходящото развитие на Военноморските ни сили!

В този светъл християнски и всебългарски празник Ви пожелавам добро здраве, силен дух и непреклонна воля, попътен вятър и седем фута под кила по пътя към нови професионални и житейски хоризонти! Нека покровителят на българското войнство Свети Георги Победоносец да ни закриля и води към нови победи!

Честит празник!

Най-ново

Единична публикация

Избрани