Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ООН съобщи, че над 300 души са евакуирани от Мариупол

[post-views]
Украйна връща миротворците си от ООН, за да защитават родината си

ООН съобщи, че над 300 цивилни от обсадения Мариупол и още четири града са били евакуирани в намиращия се под украински контрол град Запорожие, втора успешна операция за извеждане на граждани от райони, подложени на руски обстрели и нападения, предаде Асошиейтед прес.

Оснат Лубрани, ръководител на хуманитарната дейност на Обединените нации в Украйна, заяви, че много от цивилните, които са били от Мариупол, Мангуш, Бердянск, Токмак и Василевка, са нямали нищо освен дрехите по себе си и сега получават хуманитарна помощ. Тя добави, че ще им бъде оказана и „психологическа подкрепа, от каквато силно се нуждаят“.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че вчера са евакуирани 344 души, които се прибавят към над 150-те, които бяха евакуирани по-рано през седмицата от бункерите под металургичния комбинат „Азовстал“ в Мариупол, който е обкръжен от руски войски и както се твърди, през вчерашния ден отново е бил обстрелван.

Не се съобщава за евакуирани цивилни от завода вчера. Зеленски каза, че Украйна се опитва да сключи споразумение за спасяване на оставащите в „Азовстал“, включително на жените и децата.

Източник: bta.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани