Информационен център на Министерство на oтбраната

Драгомир Заков пред bTV: Украински представители идват у нас за конкретните параметри на военната помощ

Следващата седмица у нас ще дойдат украински представители, за да се работи по конкретни параметри на военната помощ, който България ще предостави на Украйна.

Това каза пред bTV военният министър Драгомир Заков. Той обаче не уточни какви точно ще са тези параметри, защото разговорите предстоят.

Министърът на отбраната честити празника на всички български граждани и най-вече на жените и мъжете в униформа.

„Това е изключително светъл празник и нека св. Георги да им дава сила и светлина в мисията, която имат. Тя е изключително отговорна“, каза Заков.

„Ние трябва да и дадем ясна сметка за това колко трябва да помагаме на нашата армия да може да защитава териториалната цялост и суверенитета на България“, допълни военният министър.

Той призна, че страната ни има някои липси в способностите, но това всъщност е и силата на членството ни в организации като ЕС и най-вече в НАТО, където може да разчитаме на колективните способности.

„Това, разбира се, не отменя ангажимента да развиваме наши собствени способности“, уточни Заков.

„За това са нужни политическа воля, правилни решения, както и правилно харчене на средствата. Не е въпрос просто да се закупи нещо, ние трябва да купуваме способности и да можем да ги използваме“, заяви още военният министър.

Източник: btvnovinite.bg/

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top