Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.
България ще предостави ежегодния национален доклад по Кодекса на поведение в областта на политико-военните аспекти на сигурността

Относно интервю на г-н Петър Стоянович в предаването на БНТ „Денят започва с Георги Любенов“, излъчено на 07.05.2022 г., в което се засяга темата за способностите на Българската армия и отчитайки чл.5 и чл.10 от Закона за радиото и телевизията, Министерството на отбраната счита, че в сериозно актуално предаване следва да се избягват внушения, характерни за телевизионна комедия. В дните, когато българският военнослужещ изпълнява своя труден дълг към Родината, изречените думи в ефира на БНТ уронват авторитета на Българската армия и се приемат като обида към хората, на които обществото ни винаги разчита.

Българската армия има своите затруднения, но това не означава, че тя не изпълнява конституционните си задължения и поетите съюзнически ангажименти.

Напомняме, че културата е важен елемент във формирането и в изграждането на бойния дух на военнослужещия, но дискутирането на въпроси, свързани с армията и засягащи националната сигурност, изискват висока морална отговорност!

Източник: mod.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани